Jan Plestenjak In Eva Boto predstavljata video za To leto bo moje
11. april, 2012
Uf! Urbani festival v Križankah
11. april, 2012

Zlatko, Boroot in Kaya predstavljajo video za skladbo Vse je hec

Vse je hec tako ali drugače. V dandanašnji družbi očitno nihče več ničesar ne jemlje resno, vse postaja samoumnevno. Zlatko, Boroot in Kaya so skladbo “vse je hec” predstavili že v žačetku meseca marca, sedaj pa je tu še videospot. Material za videospot je bil posnet v enem dnevu, brez kakršnihkoli predpriprav in z navadnim telefonom. Zakaj? Zato ker to sovpada z sporočilom skladbe – vse je hec (preprostost življenja, edinstvenost in ne kopije).
Gre za remix ali priredbo skladbe katera je že bila posneta s producentskim duom Overdubbed, za katero je glasbo prav tako kot sedaj napisal Borut Šemerl (Boroot). Nova oblika skladbe je dobila disko preobleko in je bolj melodična od prejšnje, vokal Kaje Židanek (Kaya), pa doda mehkobo k vsemu skupaj.
Idejo za skladbo je dobil Borut čisto spontano in ko jo je predstavil Zlatku sta se odločila za snemanje. Snemanje je potekalo v Borutovem studiu v katerem je sam posnel vse inštrumente, povabil Kajo, da odpoje refren, dodal Zlatkov legendarni flow in kasneje vse skupaj spravil v mix. Za mastering je poskrbel Blaž Hribar s katerim sta tako Borut in Zlatko v preteklosti že sodelovala.
Skladba Vse je hec ni za vsakogar. Je groba, ostra, pikantna, direktna, konkretna. Poslušalca nagovarja od samega začetka in ga prisili, da razmišlja o svojem odnosu do glasbe, dela ali življenja nasploh. Prav takšen pa je tudi ritem skladbe, saj poslušalca prevzame že od začetka, in ga njen “drive” ne pusti negibnega. Ob skladbi bodo verjetno “zamuvali” tako mladi kot tisti starejši.

Vse je hec tako ali drugače. V dandanašnji družbi očitno nihče več ničesar ne jemlje resno, vse postaja samoumnevno. Zlatko, Boroot in Kaya so skladbo Vse je hec predstavili že v žačetku meseca marca, sedaj pa je tu še videospot. Material za videospot je bil posnet v enem dnevu, brez kakršnihkoli predpriprav in z navadnim telefonom. Zakaj? Zato ker to sovpada z sporočilom skladbe – vse je hec (preprostost življenja, edinstvenost in ne kopije).

Gre za remix ali priredbo skladbe katera je že bila posneta s producentskim duom Overdubbed, za katero je glasbo prav tako kot sedaj napisal Borut Šemerl (Boroot). Nova oblika skladbe je dobila disko preobleko in je bolj melodična od prejšnje, vokal Kaje Židanek (Kaya), pa doda mehkobo k vsemu skupaj.Idejo za skladbo je dobil Borut čisto spontano in ko jo je predstavil Zlatku sta se odločila za snemanje. Snemanje je potekalo v Borutovem studiu v katerem je sam posnel vse inštrumente, povabil Kajo, da odpoje refren, dodal Zlatkov legendarni flow in kasneje vse skupaj spravil v mix. Za mastering je poskrbel Blaž Hribar s katerim sta tako Borut in Zlatko v preteklosti že sodelovala.

Skladba Vse je hec ni za vsakogar. Je groba, ostra, pikantna, direktna, konkretna. Poslušalca nagovarja od samega začetka in ga prisili, da razmišlja o svojem odnosu do glasbe, dela ali življenja nasploh. Prav takšen pa je tudi ritem skladbe, saj poslušalca prevzame že od začetka, in ga njen drive ne pusti negibnega. Ob skladbi bodo verjetno zamuvali tako mladi kot tisti starejši.


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.