Ledeni Denile v videospotu za skladbo Peit dol niži
17. maj, 2013
Eskobars zaključujejo turnejo po ustanovah za pomoč odvisnikom
17. maj, 2013

Znani so zmagovalci Predizbora festivala Noč v Bitnjah 2013

Noč v Bitnjah 2013 je po premierni izvedbi predizbora, ki se je odvil 3. maja v Kranjskem KluBar-ju, dobila zmagovalce. Poleg znanih slovenskih in tujih skupin, kot so Prljavo kazalište, Big foot mama, Siddharta, Pero Lovšin & Španski borci, Zablujena generacija, Zoran Predin & CoverLover, Avven, Flirrt, Trash Candy, Escobars in Banditi, bodo bitenjski oder 21. in 22. junija zatresle še tri mlade skupine: Hulahoop, JohnDoe in Prelude.

V finalni del predizbora se je uvrstilo šest stilsko precej različnih skupin. "Izbira glasbenih skupin je bila odlična, vsi so navduševali z energijo in za vsakega je bilo nekaj," nam je povedala Eva, pevka skupine Hulahoop, ki so prebili led in prvi stopili na oder. Poslušalcem so pričarali energično pravljico, ki je pripovedovala zgodbo v ritmih funk-a in rock'n'roll-a s ščepcem pop-a, soul-a in jazz-a. Zanimiva celostna podoba je nedvomno prepričala žirijo, prislužili so si nastop na letošnjem festivalu ter brezplačno PR promocijo singla, ki jo bo prevzela Agencija PR Evi. O predizboru nam je skupina zaupala: "Mlade skupine si tako izkušnjo zaslužijo. Imeli smo se super in upamo, da bo predizbor postal stalnica in se bo razvijal v zastavljeni smeri".
 
Skupina JohnDoe, ki so po točkah tesno sledili zmagovalcem, bodo prav tako nastopili na festivalu. S svojo vrhunsko izvedbo, izvrstnim vokalom ter odlično povezavo s publiko, so zavreli kri v vseh pod odrom, kar dokazuje nepričakovano podeljena dodatna nagrada s strani Agencije Pr Evi.
 
Prelude so naravnost zažigali na odru. Z udarnim bobnarjem na čelu in presenetljivo dobrim pevcem so ustvarili nepozaben groove. Žirija jim preprosto ni mogla reči ne in zato odprla še eno mesto na odru festivala. Po koncertu so nam člani skupine povedali: "Naslednje leto priporočamo vsem neuveljavljenim skupinam, da se prijavijo, saj si, tako kot mi, to lahko štejejo v dobro referenco."
 
Skupina Alice Blue, ki so bili nagrajeni z brezplačnim snemanjem singla v studiu Garbage z Dragom Popovičem, je bila idealna za zaključek predizbornega večera. Prepletanje odličnih tekstov, energičnih melodij in karizmatičnega vokala pevke Laure je potrdilo dejstvo, da so ena najbolj obetajočih skupin pri nas. 
 
V KluBarju so prav tako zasijali člani skupine Liquf, ki so poslušalce prijetno presenetili z naborom dobrih avtorskih pesmi. Nastopila je tudi skupina Arthem, ki so pred nedavnim izgubili člana zasedbe, kar je močno vplivalo na izbor repertoarja. Žirija je močno pogrešala pesmi, s katerimi so jih prepričali za mesto na odru KluBarja.
 
Noč v Bitnjah 2013 je z letošnjim predizborom tako uspešno začrtala pot novi tradiciji, ki odpira vrata mladim skupinam. S tem jim želijo podati roko v podporo, saj se vsaka uspešna pot začne s prvim korakom.
 


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.